• Pratite nas
Vinarija Ivanović cover
Vinarija Ivanović Aleksandrovac
10. Avgusta 18, Aleksandrovac
Average: 4 (1 vote)

Vinarija Ivanović Aleksandrovac

O nama: 

Vinarija Ivanović | Vino koje piješ u sebi nosi priču zemlje iz koje ponikne loza, sunca koje zalije zrna, klime koja mu daje miris i ruku čoveka koji mu daje ukus

Vinarija Ivanović Aleksandrovac

Vina koja predstavlja Vinarija Ivanović su rodom iz Župe, male pitome kotline oivičene sa severa obroncima Goča, sa juga Kopaonikom, a sa zapada zaštitnikom cele župe, Zeljinom.

Proizvodnja grožđa i vina počela je još dolaskom Rimljana u ove krajeve, a prva srpska svedočanstva o proizvodnji vina u Župi nalaze se u Povelji Stefana Nemanje iz XII veka, u kojoj župske podrume i vinograde poklanja manastiru Studenici.

Filozofija osnivača vinarije, Dragoslava Ivanovića, da se vino proizvodi u vinogradu doslovno se poštuje; rod grožđa je strogo kontrolisan, a pre vinifikacije ostećena i zelana zrna se odstranjuju.

Vino koje piješ u sebi nosi priču zemlje iz koje ponikne loza, sunca koje zalije zrna, klime koja mu daje miris i ruku čoveka koji mu daje ukus.

Vinarija Ivanović

Proizvodi i usluge: 
Vino Prokupac

Iz zaborava istorije ponovo se vraća. Prokupac, kralj Župe, vino koje je vekovima vladalo župskim vinogradima i pronosilo njenu slavu nadaleko. Ovo prirodno vino izrađeno je na tradicionalan način.

Zagasite rubin boje, svežeg i složenog mirisa zrelog crvenog voća, zajedno sa umerenom, finom i dobro uravnoteženom strukturom, savršeno će pristajati uzvišenim tonovima tradicionalne srpske kuhinje.

Vino Petite Rose

Petite Rose (mala ruža) je tradicionalno župsko vino sa novim burgundskim pečatom. Proizvedeno je hladnom maceracijom Prokupca i Pinot Noir-a, a onda hladnom fermentacijom njihovog nefermentisanog grožđanog soka. Petite Rose ima nežan ukus (podseća na jagode), svetlo crvenu boju koja podseća na latice ruže u prvom cvetu i lepršavi miris proleća.

Nežan ukus i prijatna kiselost se dobro slažu sa mladom jagnjetinom, voćem i voćnim desertima, i lenčarenjem u hladovini tokom vrelog letnjeg dana.

Vino Tamjanika

Ako je Prokupac kralj Župe, onda je Tamjanika sigurno njegova kraljica. Raskošno vino, slamnasto – žute boje sa zelenim odsjajem, karakterističnog muskatnog ukusa i mirisa koji u sebi nosi kombinaciju začinskih tonova tamjana, cimeta i bosiljka i voćne tonove ananasa i jagode.

Lepo se slaže sa ribom i morskim plodovima, a posebno sa kolačima od oraha, lešnika i badema.

Vino Rizling
Telefoni: 

037 3555 033
063 528 246
kontakt@ivanovicvino.com

Pogledajte Facebook / GoogleMaps

Slike: 
Vinarija Ivanović
Vinarija Ivanović
Vinarija Ivanović
Podeli: