• Pratite nas
Vinarija Adora
Dobra Voda bb, Dobra Voda
Average: 5 (1 vote)

Vinarija Adora

O nama: 

Proizvodnja i prodaja belog, crvenog i rose vina

Vinarija Adora Dobra Voda

Porodična vinarija Adora smeštena je 18 km severno od Jagodine u malom i brdovitom selu Dobra Voda. Nalazi se u mirnom i tihom delu sela u ekološki čistoj i zdravoj sredini, baš onakvoj kakvoj godi vinu.

Prva loza zasađena je u proleće 2006. godine na osunčanim blagorodnim brežuljcima, na granici između Pomoravskog i Resavskog okruga. Od tada pa do danas na 4 ha sopstvenih vinograda pažljivo se neguju najbolje sorte odabranog grožđa: Cabernet Sauvignon, Merlot i Chardonnay.

U narednom periodu planira se sadnja još 10 ha vinograda. Zbog izuzetno velike konkurencije i vrlo strogih zahteva na savremenom tržištu podrum – vinarija Adora opremljen je savremenom opremom za proizvonju vrhunskih vina.

Reč je o relativno mladoj vinariji koja iz godine u godinu poboljšava kvalitet i povećava količine vina koje se u njoj proizvode. Kvalitet vina potvrđuju mnogobrojne medalje u Srbiji i Evropi, kao i izvoz u Švajcarsku.

Belo vino Adora

Adora Chardonnay je belo vino koje će Vam svakako pričiniti nezaboravne užitke. Svetlo žuta boja sa kristalno zelenkastim odsjajem, karakterističan, jasno izražen, eksplozivan sortni miris sa diskretnim notama suve smokve i dinje, protkan tonovima hrastovine, pun, hermoničan i mekan ukus, savršena izbalansiranost i duga završnica osnovne su karakteristike ovog vina.

Konzumira se na temperaturi od 10-12 C.

Rose vino Adora

Rose Adora je vino proizvedeno od grožđa sorti Cabernet Sauvignon i Chardonnay primenom najsavremenijih tehnologija proizvodnje rose vina. Adora se odlikuje neodoljivom provokativnom pink bojom izraženim voćno cvetnim mirisima sa herbalnim notama u pozadini, harmoničnim ukusom sa lepim, pikantnim kiselinama koje ovom vinu daju hrskavost i svežinu.

Bogatstvo opojnih mirisa i harmonija ukusa ovo vino najbolje ispoljava ukoliko se konzumira rashlađeno 12 -14 C.

Adora Cabernet Sauvignon

Suvo crveno vino proizvedeno kupažom sorti Cabernet Sauvignon i Merlot, vrlo karakterističnog, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kojem preovlađuju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, intenzivne rubin crvene boje, harmoničnog i punog ukusa.

Konzumira se na temperaturi od 16-18 C.

Merlot i Cabernet Sauvignon Adora

Posebnim odabirom i pažljivom preradom grožđa, kontrolisanom fermentacijom i maceracijom kljuka, odležavanjem i sazrevanjem u novim barik buradima od srpskog hrasta na tamnom mestu i kontrolisanoj temperaturi dobijeno je ovo snažno, plemenito vino duboke rubin crvene boje, pikantnog, izraženog voćnog mirisa u kom dominiraju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, harmoničnog i punog ukusa.

Konzumira se na temperaturi od 16-18 C.

Telefoni: 
Podeli: