• Pratite nas
DMV doo Jagodina
DMV doo Jagodina
Emila Cvetića bb, Jagodina
Average: 4 (1 vote)

DMV doo Jagodina

O nama: 

DMV doo Jagodina Parafin, parafinsko ulje, vosak, tamjan, kopal smola

DMV doo Jagodina

Firma DMV osnovana je 1993. godine. Osnovna delatnost firme je nabavka i distribucija svih vrsta parafina, parafinskog ulja, voska, tamjana, kopal-smole. U mogućnosti smo da ponudimo sve vrste specijalnih parafina - cerezina, boja za parafin, zatim cink oksid, glicerin, vazelin, lanolin, a koji imaju široku primenu u proizvodnji sveća za domaćinstvo, u hemijskoj i gumarskoj industriji, industriji kablova, u drvoprerađivačkoj industriji, u proizvodnji papira, tekstila, kozmetike, u vinogradarstvu, voćarstvu itd.

Parafin i mikrokristalni vosak
  • Parafin za sveće koje se proizvode metodom livenja, potapanja, štancovanja, izvlačenja
  • Parafin za gume, papir, tekstil, kablove i druge tehničke ciljeve
  • Parafin za industriju prerade drveta
  • Parafin za prehrambenu industriju
  • Opušten vosak /slack wax/
  • Cerezin
  • Petrolatum
Vosak

Vosak se koristi u mnoge svrhe u proizvodnji voštanog papira, pri impregniranju papira. Vosak se koristi i u proizvodnji sredstava za poliranje obuće, drvenog nameštaja i automobila, kao i impregniranja tekstila i kože. Veoma dugo se vosak i slične čvrste masti koriste pri pravljenju sveća, koje su se koristile za osvetljenje i za dekorisanje pri brojnim verskim tradicijama, naročito u hrišćanstvu.

Voskovi mogu biti prirodni (životinjski ili biljni), veštački napravljeni putem izdvajanja iz prirodne nafte ili potpuno sintetički napravljeni. Najpoznatiji prirodni voskovi su parafin (vosak iz nafte) i karanuba (vrsta biljnog voska). Neki veštački materijali poput silikonskog voska imaju slične osobine i takođe se smatraju voskovima. Koristi se i u kozmetici za depilaciju.

Kopal smola

Kopol je naziv za drvo smole koje se posebno prepoznaje sa mirisnim smolama, koristi se u kozmetičkoj industriji, za depilaciju, zajedno sa voskom i nekim specijalnim parafinom. Koristi se i kao tamjan, dostupan u različitim oblicima.

Tamjan

Tamjan je bela aromatična smola koja paljenjem razvija izuzetno jak i ugodan miris, zbog čega se koristi za kađenje, najčešće prilikom verskih obreda. Prodoran mirisni dim razvije se kada se komadić smole stavi na vatru. Neki imaju razne arome, npr miris ruže, ali se slabije koriste kod nas. Koristi se i u medicinske svrhe, kod zaceljivanja rana.

Boje i mirisi za sveće

To su sredstva za završnu obradu. Koriste se za aromatične tretmane i za dekoraciju lepšeg ambijenta u kući.

Lak za sveće

Lak za sveće je završni sloj prilikom proizvodnje sveća i njegov cilj je da sveća dobije sjaj. Postoje i lakovi koji služe da sveća dobije boju. Koristi se najviše kao dekorativno sredstvo.

Parafinsko ulje

Parafinsko ulje je mešavina prečišćenih, suvih, zasićenih ugljovodonika. Koristi se u kozmetičke i farmaceutske svrhe. To je komponenta u svim kremama, osim u onim na glicerinskoj bazi - dehidrirajućoj bazi. Služi kao zaštitni sloj u kremi, da ne suši kožu. Koristi se i u medicinske svrhe protiv zatvora. U prehrambenoj industriji se koristi za podmazivanje svih mašina.

Glicerin

To je bezbojna, viskozna tečnost bez mirisa, koja je najčešće u upotrebi u farmaceutskom kvalitetu, a koristi se i za kozmetičke preparate, pri proizvodnji autokozmetike, namenskoj industriji, prehrambenoj industriji.

Sveće

Sveće mogu biti izlivene od voska ili neke druge masne materije, kroz koga je provučen fitilj. Postoje dekorativne i verske sveće. Postoje sveće od čistog voska i od mešavine.

Lanolin

Lanolin je prirodna mast, koja vunu štiti, a na nas ljude deluje pozitivno iz nekoliko razloga. Lanolin se vekovima koristi u medicini, kao glavni sastojak svih anti-reumatskih krema, nalazi se u kozmetici, sapunima, šamponima i proizvodima za negu beba. Glavna osobina je to da ima antibakterisjko dejstvo, otporan je na viruse, bakterije, grinje, moljce i prljavštinu.

Telefoni: 

035 244 022
035 243 022
063 607 066
dmvwax@ptt.rs

Slike: 
DMV doo Jagodina 01
DMV doo Jagodina 02
DMV doo Jagodina 03
DMV doo Jagodina 04
DMV doo Jagodina 05
DMV doo Jagodina 06
DMV doo Jagodina 07
DMV doo Jagodina 08
DMV doo Jagodina 09
DMV doo Jagodina 10
Podeli: